Avui hem tingut la visita del sociolingüista eivissenc Bernat Joan i Marí. Anteriorment a casa vam llegir el seu llibre anomenat “Català normalitzat en un món multilingüe”. Seguidament vam elaborar una llista amb aquelles preguntes que ens pareixien interessants i que no estaven contestades al llibre.
Avui era el dia per preguntar-li aquests dubtes que teníem envers els continguts del seu llibre i per no fer unes preguntes molt similars entre tots vam extreure les més significatives.
Primerament, abans del torn de preguntes, ha començat fent una xerrada a mode informativa per a nosaltres. D’aquesta m’ha aparegut prou important aspectes com per exemple:
· Si volem aprendre qualsevol cosa hem de tenir molt present les actituds. La gent pensa que en l’aprenentatge només influeixen les capacitats però és incorrecte ja que en aquest procés les actituds presenten un paper molt més important. Una persona motivada i amb ganes d’aprendre, aprèn.
· M’ha fet reflexionar envers al canvi sociolingüístic que s’ha produït a l’illa d’Eivissa amb el pas dels anys. La llengua de tots era el català i s’ensenyava en castellà, era una societat pre-industrial, pre-turística... ara és tot el contrari, tenim una societat postindustrial en la qual l’ensenyança es porta majoritàriament en català.
No hay comentarios:
Publicar un comentario